Ergma rääkis Hiina delegatsiooniga majanduskoostööst

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ningbo sadam kommunistlikus Hiinas.
Ningbo sadam kommunistlikus Hiinas. Foto: AP / Scanpix

Riigikogu esimees Ene Ergma arutas Eestis visiidil viibiva Hiina Rahvavabariigi konsultatiivnõukogu aseesimehe Wang Zhongyu ja teda saatva delegatsiooniga kahe riigi häid suhteid ja kahepoolseid majandussidemeid.

Heaks näiteks suurtest ühisprojektidest on Ergma kinnitusel Tallinna ja Ningbo sadama vaheline koostöö, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Siiski võiksid majandussidemed kahe riigi vahel olla poolte hinnangul veelgi tihedamad. Ergma sõnul on kasvuruumi ka turismi arengus ja Eestit võiks külastada hoopis rohkem Hiina turiste.

Väga oluliseks väljakutseks pidas Ergma 2010. aastal Hiinas Shanghais toimuvat EXPOt, kuhu Eesti peaks Ergma sõnul kindlasti minema esindusliku delegatsiooniga.

Eesti võimalikest majandusarengutest kõneldes ütles Ergma, et Eesti tulevik on kõrgtehnoloogiliste ja teadusmahukate tööstusharude edendamises, kus Eesti ja Hiina võiksid koostööd teha.

Kõne all olid ka uudsed infotehnoloogilised lahendused Eesti valimissüsteemis, sealhulgas mobiiliga hääletama, kuid samuti kübersõja teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles