Äripäev nõudis rämpspostist loobumiseks isikuandmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-post.
E-post. Foto: jupiterimages.com

Ajaleht Äripäev saatis neljapäeval tuhandetele e-posti kasutajatele e-kirja, milles küsis nõusolekut edaspidi ajalehelt kõikvõimalike e-kirjade saamiseks, nendest keeldumiseks peavad kasutajad andma Äripäevale oma isikuandmed.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli nimelt tulnud e-kiri teatab, et järgmisest aastast karmistuv infoühiskonna teenuste seadus nõuab, et e-postiga saadetaval infol ja pakkumistel oleks saaja nõusolek.

«Oleme teile varem Äripäevast infot saatnud ja ühel hetkel olete teavitanud meid sellest loobumisest, nüüd küsime teie soovid info osas veel kord üle. Kinnituse (või keeldumise) saate anda siin,» seisab e-kirjas.

Sõnale «siin» klõpsates satub kasutaja veebiküljele, milles Äripäev palub kasutajal sisestada oma isikuandmed. Ka edasisest kirjade saamisest loobumiseks on kohustuslik sisestada oma ees- ja perekonnanimi, e-posti aadress ja telefoninumber.

Tänutäheks lubas Äripäev välja loosida osalemisvõimaluse juhtimiskoolitusel.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ütles BNSile, et tegemist ei olnud reklaamikampaaniaga ning Äripäev tahtis siiralt teada inimeste otsust e-kirjade saamise kohta.

Mandeli sõnul reguleerivad kommertsteadaandeid mitu Euroopa direktiivi: Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv 20. maist 1997 tarbijate kaitse kohta sidevahendi abil sõlmitud lepingute korral, Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv 8. juunist 2000 elektroonilise kaubanduse kohta siseturul, Euroopa parlamendi ja nõukogu direktiiv 12. juulist 2002, milles käsitletakse isikuandmete töötlemist ja eraelu puutumatuse kaitset elektroonilise side sektoris ning Euroopa parlamendi ja nõukogu direktiiv 23. septembrist 2002, milles käsitletakse tarbijale suunatud finantsteenuste kaugturustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles