Päästeamet: niitke maavaldust sügisel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv.
Kulupõleng. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Päästeameti väitel tuleks kulupõlengutega kaasneva varalise ja keskkonnakahju vältimiseks maavalduste korrastamist alustada sügisel, kuni on võimalik viimast korda niita õuealad ja suuremad heinamaad.

Mullu septembri alguses jõustunud tuleohutuse seaduse järgi on kuluheina põletamine keelatud aastaringselt.

Vältimaks kulupõlengutest tekkivat keskkonnakahju ning ohtu inimeste elule ja varale, kutsub Ida-Eesti päästekeskus maaomanikke korrastama oma maavaldused juba sügisel.

Käesoleval aastal on Virumaal aset leidnud 374 kulupõlengut, mis on 200 võrra vähem kui eelmisel aastal.

Ida-Eesti päästekeskuse direktori Ailar Holzmanni väitel jääb Virumaal igal aastal kulupõlenguid järjest vähemaks ning see on positiivne.

«Päästekeskusel ei kulu nii palju ressurssi põlengute  kustutamiseks ning rõõmustav on see, et järjest rohkem inimesi mõistavad meie üleskutset «Kulu põletamine ja süütamine ei ole õige tegevus»,» sõnas ta.

334 kulupõlengut leidis aset Ida-Virumaal ning 40 Lääne-Virumaal. Virumaa linnades põletati kõige rohkem kulu Kohtla-Järvel 107, Narvas 91 ning Kiviõlis 29 korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles