Lapsevanemad toetavad õpetajate palgatõusu

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate palgatõusu nõudev lehekülg Facebookis.
Õpetajate palgatõusu nõudev lehekülg Facebookis. Foto: www.facebook.com

Eesti Lastevanemate Liit toetab Facebookis algatatud õpetajate toetuseks loodud kommuuni, mille sõnum on «Õpetajale vääriline palk».

«Brutopalk on jätkuvalt kasvamas, kuid õpetajate palgad on madalad ja võrreldes naaberriikidega on Eesti haridustöötajate palgad häbiväärselt väikesed, kuid haridusest sõltub riigi tulevik,» teatas lastevanemate liidu koolitusjuht Kristiine Vahtramäe.

Tema sõnul töötavad õpetajad praegu väga suure koormusega, 35 tunnist kuni 50 tunnini nädalas.

«Uue õppekava kasutuselevõtmisega kasvab õpetajate töömaht veelgi. Õpetajate töökoormus kasvab, kuid palk ei jõua sellele järele, mida ei saa pidada inimväärseks,» leidis ta.

Ta nõudis inimväärse tasemega palga maksmist nii lasteaedades, koolides kui kutse- ja ülikoolides.

«Kui tahame, et meie lastel oleks vahva, täisväärtuslik arengukeskkond koolis või lasteaias, peame panustama tublisti enam õpetajate pühendumise võimaldamisesse,» ütles lastevanemate liidu juhatuse liige Valdek Rohtma.

«Üks meede on töötasu, mis tagaks normaalkoormusel heal tasemel toimetuleku, innustaks õpetajat end jätkuvalt harima, projekte ette võtma, kõrgkultuuriga kursis olema. Usun, et selline tugi motiveeriks enam ka õpetajaks õppima ja tööle asuma,» sõnas Rohtma.

Haridustöötajate liidu ja haridusministeeriumi 13. jaanuaril 2011 sõlmitud kokkuleppe järgi on 2011. aastal õpetajate palga alammäär 608,18 eurost kuni 888,88 euroni, mis sõltub kvalifikatsioonist.

2011. aasta esimese kvartali keskmine palk oli Eestis 792 eurot ja teises kvartalis 857 eurot.

Mainitud kampaaniaga facebook'is on ühinenud tänase seisuga juba üle 7700 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles