Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijad andsid Eestile truudusetõotuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi pataljoni ajateenijad.
Kuperjanovi pataljoni ajateenijad. Foto: Kristjan Kostabi

Täna andsid Lõuna Kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijad pidulikul rivistusel truudusetõotuse Eesti riigile. Vande andmisega lõppes ajateenistuse esimene etapp - sõduri baaskursus.

«Kaitseväelase truudustõotus on vanne, millega tõotasite vajadusel ohverdada oma elu isamaa eest - see lubadus ei ole pelgalt sõnad,» ütles Kuperjanovi pataljoni ülem major Maidu Allikas ajateenijatele peetud kõnes.

Juuli algul teenistusse saabunud noormehed õppisid kahe kuu jooksul rivi- ja laskeõpet, taktikat, seadusandlust ning panid oma oskused proovile metsalaagrites. Sõduri baaskursus lõppes 60 kilomeetri pikkuse jalgsirännakuga.

Major Allikase sõnul oli lõppenud baaskursus intensiivsem ja raskem kui varasemad, näiteks omandasid sõdurid põhioskused metsas ning olid järjestikku kolmes välilaagris. Samuti kiitis ta hästi tööle hakanud ajateenijate esindusmeeste süsteemi, mis aitab tuua sõdurite mured ja ettepanekud otse juhtkonnani ega jäta ühtki probleemi pataljoniülema tähelepanuta.

Vande andmist olid tulnud vaatama ajateenijate pered ja sõbrad.

Ajateenistus jätkub peale puhkust erialaõppega, kus saadakse põhjalikumad teadmised näiteks üksuse juhtimisest, luurest, miinipildujatest või logistikast.

Kuperjanovi jalaväepataljon on üks Eesti suurimaid ja moodsamaid väeosasid. Pataljon loodi Vabadussõja ajal, 1919. aastal ja taasasutati 1992. aastal Võrus. Pataljonis läbib igal aastal ajateenistuse üle 600 sõduri. Praegu teenib Kuperjanovi pataljonis 371 sõdurit.

Kaitseväe teistes üksustes annavad juulis teenistust alustanud ajateenijad truudusetõotuse lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles