Tallinnas toimub Uue Maailma festival

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud eelmise aastasel tänavafestivalil.
Pilt on tehtud eelmise aastasel tänavafestivalil. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Uue Maailma tänavafestival algab täna kell 12 kireva aiateemalise paraadiga Uue Maailma Seltsimaja eest.

Festivalile annavad tänavu näo kunstnik Okeiko tegelased ja aiateemalised tegevused, mis näitavad, kuidas võib linnaruumi mitmekülgsemaks ja sõbralikumaks muuta, teatab Uue Maailma Selts.

Aiateemaga seoses ilmestavad festivaliala taaskasutatavatest materjalidest valmistatud ajutised tänavakonteinerid ja toimub erinevaid töötubasid. Näiteks õpetab Hobilabor, kuidas lihtsatest vahenditest ise meisterdada elektroonilist lille janu tunnetajat. Palju põnevat on pakkuda ka neile, kellele aiateema veidi kaugem: Hasso Krull ja Karoliina Pihelgas peavad terve laupäeva Tõlkeluule telki, Kinobuss õpetab multikate tegemist ja LomoLoome tutvustab lomograafia võimalusi.
 

Uue Maailma asum paikneb Tallinna kesklinnas Pärnu maantee ning Tehnika ja Suur-Ameerika tänava vahelisel alal. Uue Maailma seltsi eesmärk on ühendada kohalikke elanikke, korteriühistuid ja ärisid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles