Reformierakond: Tallinna koolide ümbrused on liiklusohtlikud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Põhikool
Nõmme Põhikool Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinna Linnavolikogu liikme Eero Merilinnu sõnul peaks linnavõim pöörama suuremat tähelepanu pealinna kooliteede ohutusele, et muuta need koolilastele ohutuks.

«Aasta alguses soovitasin linnavalitusel kaardistada koolide ümbruses olevad ebaturvalised kohad ning sügiseks need korda teha,»ütles Merilind. Tema sõnul on linnavõim jätkuvalt ükskõikne lapsi puudutavates küsimustes, sest kooliteede turvalisuse osas ei ole tänaseks midagi paremuse poole muutunud.

«Kevadel rääkisin, kuidas Nõmme Põhikooli juures puudub kõnnitee ning lapsed peavad tulema kooli mööda sõiduteed. Samuti on korrektselt märgistamata raudtee ülekäigurajad kooli ümbruses ning lapsed tulevad kooli raudteed valest kohast ületades,» rääkis Merilind. Ta lisas, et pool aastat hiljem on olukord sama.
«Kui linnajuhtidel on koolitee turvalisusest ükskõik, siis ohutus kooliteel sõltub ka palju inimestest endist. Tihe liiklus ning kartus kooli hilineda võib panna lapsi ettevaatamatult üle tee jooksma. Kutsun linlasi üles olema liikluses tähelepanelik ning märkama liiklusohtlikke olukordi koolide ja lasteaedade juures,» rääkis Merilind.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles