Seppik süüdistab jõustruktuure poliitilises mõjutatuses

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Seppik.
Ain Seppik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik tegi täna avalduse, milles, tuginedes riigiprokuratuurist ja kaitsepolitseist saadud vastustele, nimetab nende jõustruktuuride tegevust poliitiliselt mõjutatuks.

«Eesti on kiiresti liikumas politseiriigi suunas, kus uurimistoimingute läbi viimisel lähtutakse pigem erakondlikust taustast kui õiguslikust alusest,» märkis Seppik. «Täiesti selge, et kuriteos süüdi olevad isikud peavad saama karistatud, kuid ei tohiks olla väljaspool seadust tegutsevaid parteilasi.»

Seppikut ajendas sellist avaldust tegema riigiprokuratuuri ja kaitsepolitsei vastus järelepärimisele, mille riigikogu liige tegi seoses Eesti Ekspressis käsitletud reformerakondlaste maadevahetuse ja Postimehes avaldatud Tartu endise abilinnapea Anto Ili tehingute suhtes.

Seppik nimetas naljanumbriks riigi peaprokuröri Norman Aasa vastust, et prokuratuur ei saa kinnitada Eesti Ekspressi artiklis viidatud faktide tõelevastavust, kuna see eeldaks nende põhjalikumat kontrollimist.

«Ma ei saa aru, miks prokuratuur ühtesid maadevahetuse tehinguid kontrollib põhjalikumalt, aga reformierakondlaste puhul ei vaevu seda tegema,» ütles Seppik.

Seppiku sõnul on täpselt samalaadne kaitsepolitsei vastus, milles nenditakse, et Tartu abilinnapea Anto Ili tegevuse kohta ei ole käesoleval ajal kriminaalmenetlust alustatud.

«Ma soovisin teada, kas Ili tegevust on kaitsepolitsei põhjalikumalt kontrollinud, aga sellele ma vastust ei saanud,» märkis Seppik. «Näib, et kaitsepolitsei juhindus peaminister Andrus Ansipi arvamusest, mis on piisavaks aluseks menetlustoimingute tegemiseks või mittetegemiseks.»  

Seppiku hinnangul näitab jõustruktuuride tegevus, et siseminister Jüri Pihl ihkab kangesti Tallinna linnapea tooli, kuid on valimiskampaaniat alustanud talle aastatega omaseks saanud töövõtetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles