President Ilves saatis Venemaa riigipeale kaastundeavalduse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Dmitri Medvedev ja Aleksius II tänavu märtsis.
Vene president Dmitri Medvedev ja Aleksius II tänavu märtsis. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

President Toomas Hendrik Ilves saatis täna Venemaa Föderatsiooni presidendile Dmitri Medvedevile kaastundeavalduse seoses Moskva ja kogu Venemaa patriarh Aleksius II surmaga.



«Minu siiraim kaastunne kuulub kõigile Vene õigeusklikele ja kogu Vene rahvale,» vahendas presidendi kantselei president Ilvese läkitust.

«Meenutan tänutundega meie viimast vestlust Aleksius II-ga sel suvel tema residentsis, mis oli erakordselt soe, siiras ja väga vaimne kohtumine,» lisas Ilves

Presidendi sõnul tundis Aleksius II nii vestlustes kui omavahelises kirjavahetuses alati siirast huvi Eestis toimuva vastu, ilmutades seejuures harukordset mõistmist ja arusaamist.

«Mul on südamest kahju, et Aleksius II ei jõudnud külastada taas kord Tallinna ja oma vanemate hauda ning Kuremäe kloostrit, mis oli talle erilise tähendusega,» kirjutas riigipea.

Ilvese sõnul jääb ta alati meenutama Aleksius II kui erakordselt elutarka inimest, keda austasid ühtviisi nii usklikud kui ka ilmalikud.

Ka riigikogu esimees Ene Ergma saatis täna kaastundeavalduse Vene Riigiduuma esimehele Boriss Grõzlovile seoses Aleksius II surmaga.

Parlamendi Eesti-Venemaa parlamendirühma esimees Peeter Tulviste saatis täna kaastundeavalduse Vene Riigiduuma Eesti parlamendirühma koordinaatorile Tatjana Moskalkovale seoses Aleksius II surmaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles