Doktorikraadiga eksriigikogulane ei leia kuidagi tööd

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin on Maret Merisaar veel riigikogus, vestlemas endise parteikaaslase Toomas Trapidoga, kes pärast parlamendisaadiku ametist vabanemist läks magistriõppesse ja vaatab samuti praegu töö järel ringi.
Siin on Maret Merisaar veel riigikogus, vestlemas endise parteikaaslase Toomas Trapidoga, kes pärast parlamendisaadiku ametist vabanemist läks magistriõppesse ja vaatab samuti praegu töö järel ringi. Foto: Peeter Langovits

Kevadel riigikogust välja jäänud eelmise parlamendi sotsiaalkomisjoni liige Maret Merisaar (Erakond Eestimaa Rohelised) ei ole siiani tööd leidnud ning mõtleb nüüd juba Soome tööle mineku peal.

Põllumajandusteaduste kandidaat, enne riigiteenistust muu hulgas ka Kesk- ja Ida-Euroopa Keskkonnahariduse Keskuse Eesti esinduse juhatajana ja Tallinna Tehnikaülikooli keskkonnatehnika instituudi vanemteadurina töötanud Merisaar on enda sõnul saanud äraütleva vastuse juba 25 töökohast, kirjutab Õhtuleht.

Praegu omandab 53-aastane Merisaar kutseoskust, ent mis erialal, jätab ta saladuseks. «Tuleb vist minna Soome pensionisammast tegema: viis aastat seal ja hakkab saama 1200-eurost pensioni,» tutvustas naine varianti, mis ta on endale leidnud.

Õhtuleht kogus kokku ka mõned näited, kuhu riigikogu endised liikmed on tööle saanud: reformierakondlane Helmer Jõgi on Tartu Poska gümnaasiumi direktor; keskerakondlane Helle Kalda Mustamäe linnaosa vanem; roheline Aleksei Lotman Eestimaa Looduse Fondi merekeskkonna kaitse ekspert; keskerakondlane Georg Pelisaar Põlva linnapea; Hannes Rummist sai Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht; keskerakondlane Arvo Sarapuu leidis rakendust Tallinna abilinnapeana; keskerakondlasest Evelyn Sepast sai sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige; roheline Marek Strandberg läks Sirpi teadust tegema; IRLi liikmest Lauri Vahtrest sai kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles