Aaviksoo kinnitab õpetajate palgatõusu vajalikkust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelu õpetajate palgatasemete üle.
Arutelu õpetajate palgatasemete üle. Foto: Priit Simson

Haridusminister Jaak Aaviksoo kinnitas tänasel kohtumisel haridustöötajate liidu ja teiste asjassepuutuvate ühenduste esindajatega, et ministeerium toetab õpetajate palgataseme tõusu, ministri sõnul saaks raha pedagoogide palgatõusuke leida just kohalikud omavalitsused koolivõrku optimeerides.

Täna kell 17 kohtusid haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti Haridustöötajate Liidu, Eesti Õpetajate Liidu, Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu esindajad, et vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele kokku leppida palga alammäärade osas ja arutada õpetajate palgatõusu võimaluste üle, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Haridus- ja teadusministeerium toetab õpetajate palgataseme tõusu. «Kvalifitseeritud täiskoormusega töötava õpetaja keskmine palk peaks olema 20 protsenti kõrgem riigi keskmisest palgast,» sõnas haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo. «Ootan kohalikelt omavalitsustelt kui õpetajate tööandjatelt igakülgset toetust selle eesmärgi saavutamisel, sealhulgas läbi koostöö koolivõrgu korrastamisel,» lisas minister.

Haridus- ja teadusminister tegi ettepaneku allkirjastada ühisdeklaratsioon, mille eesmärk on koostöö õpetajate palgatõusu saavutamiseks ning seda võimaldavaks koolivõrgu korrastamiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumi delegatsiooni juhtis minister Jaak Aaviksoo, Eesti Haridustöötajate Liitu esindab juhatuse esimees Sven Rondik, Eesti Õpetajate Liitu esindab juhatuse esimees Margit Timakov, Eesti Linnade Liitu-tegevdirektor Jüri Võigemast ja Eesti Maaomavalitsuste Liitu tegevdirektor Ott Kasuri.

Järgmine läbirääkimiste voor toimub 19. septembril.

Ministeerium pakkus arutelupartneritele välja ka ühisdeklaratsiooni projekti, mis sõnastabki täpselt ära ministeeriumi seisukohad, kuidas õpetajate palgatõusuks lisaraha leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles