Narva volikogulane pakkus vabaduse eest 30 000 eurost kautsjonit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus otsustas täna mitte rahuldada Narva linnavolikogu vahi all peetava rahanduskomisjoni esimehe Fjodor Ovsjannikovi taotlust pääseda 30 000 euro suuruse kautsjoni eest vabadusse, samas kriminaalasjas vahi all oleva ehitusärimehe Gennadi Fanfora vahi alt vabastamise taotlust arutab kohus neljapäeval.

Keskerakonda kuuluva 51-aastase Ovsjannikovi ja  Apest Grupp OÜ omaniku, 42-aastase Fanfora vahistamiseks andis kohus loa 14. juulil, Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles toona rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et Ovsjannikovi kahtlustatakse konkurentsi kahjustava kokkulepe sõlmimises ja tegevuses, millega otseselt või kaudselt määrati kindlaks Narva linnas hinna- ja muid kauplemistingimusi ning jagati sealne kaubaturg, vahendas ERR Uudised.

Lisaks kahtlustatakse Ovsjannikovi mõjuvõimuga kauplemises ja mõjuvõimuga kauplemise katses ning pistise nõudmises ja võtmises ning rahapesus, ehitusärimeest Fanforat kahtlustatakse samades kuritegudes, välja arvatud pistise võtmine.

Kaitsepolitsei pidas mehed kinni seoses konkurentsikuriteo uurimisega, milles on kahtlustuse saanud ka Narva keskerakondlasest endine abilinnapea, 52-aastane Andrei Filippov. Kriminaalmenetluses uuritakse Narva ehitusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete vahel võimalikku kartellileppe sõlmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles