Piirivalve nägi Läti vetes reostust

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2006. aastal Lääne-Eesti rannikut tabanud õlireostuse tõttu hukkunud linnud.
2006. aastal Lääne-Eesti rannikut tabanud õlireostuse tõttu hukkunud linnud. Foto: Raigo Pajula.

Eesti piirivalve fikseeris eile õhtupoolikul tehtud patrull-lennul Irbe väinas Läti vetes reostusele viitava laigu pikkusega 36 km ja laiusega 500 meetrit. Laik kulges paralleelselt Irbe väina laevateega.


Satelliidilt tehtud fotod reostust ei näidanud ning ka tänase päeva jooksul ei ole reostuse olemasolu kinnitust leidnud, teatas keskkonnainspektsioon..

Reostuskahtlusest teavitati koheselt Läti sise- ja mereveekogude administratsiooni, kes lubas omakorda Eesti poolt informeerida, kui leiavad reostuse kohta tõendeid. Siiani ei ole lätlastelt sellekohast infot tulnud.

Tegemist võis olla kergema reostusega, mis lainetusega kiiresti hajub ja mis rannikule ei jõua. Samas võivad linnud ka lühiajalise reostuse korral määrdunuks saada.

Keskkonnainspektsioon palub kõigil, kes märkavad määrdunud linde, eeskätt Sõrve poolsaare piirkonnas, teatada sellest inspektsiooni valvetelefonile 1313.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles