Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Suvikõrvitsa panniroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Suvikõrvitsa panniroog
Suvikõrvitsa panniroog Foto: Jaan Heinmaa

4 -6 portsu

20 min

220 kcal

6 muna, lahtiklopitud

2-2,5 dl kohvikoort (või kui soovid, vahukoort)

½-3/4 dl riivitud juustu (meelepärast kõvemat sorti, parmesan, pecorina, forte sobib hästi)

1 sl void

2 tl oliiviõli

2 keskmist suvikõrvitsat, jämedalt riivitud

serveerimiseks lisaports juustu

Eelkuumuta ahjugrill. Klopi munad, koor, juust ja  sool-pipar kausis ühtlaseks.Kuumuta vähemalt 22 cm läbimõõduga praepannil keskmisele kuumusele. Sulata sellel siis või ja oliiviõli. Vala pannile munasegu ja prae kuni see hakkab kergelt hüübima. Puista katteks suvikõrvits, jahvata sellele pisut musta pipart ja puista soola. Kui muna on peaaegu täiesti hüübinud ja kõrvits küpse, libista koogike ahjuplaadile ning grilli ahjus veel 5-e minuti jagu (nii saad kena kuldse kooriku). Kui sul grilli pole, aseta taldrik kummuli omletile ning kummuta see panni pöörates taldrikule. Taldrikult aad selle nõnda tagurpidi kenasti pannile tagasi libistada, suvikõrvitsaga pool all. Prae veel 5-7 minuti. Serveerimisel puista peale lisaports juustu. Hea värske salatiga sobib nii hommikuks kui õhtuksöögiks.

Tagasi üles