Galerii: Ilves esitles Soomes oma artiklikogumikku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves esitles täna Helsingis Eesti Vabariigi saatkonnas ja Soome ühes suurimas raamatupoes Akateeminen Kirjakauppa, oma esseede, artiklite ja kõnede kogumikku «Omalla äänellä».


Päeval toimus raamatu «Omalla äänellä» («Sõna jõuga») esitlus kutsutud külalistele ja ajakirjanikele Eesti saatkonnas, kus president Ilvesega arutlesid raamatu üle toimetaja Iivi Anna Masso ja kauaaegne Helsingin Sanomate kultuuritoimetaja Saska Saarikoski, teatas presidendi kantselei pressiesindaja.

Õhtul toimub president Ilvese raamatu «Omalla äänellä» esitlus ja lugejatega kohtumine Soome ühes suurimas raamatupoes Akateeminen Kirjakauppa (Keskuskatu 1/ Pohjoisesplanadi 39). Presidendiga vestleb raamatu teemadel kirjanik Lasse Lehtinen.

Soome kirjastuse WSOY välja antud raamatus «Omalla äänellä» jutustab president Ilves Eesti tagasipöördumisest Euroopa kaardile ning elust, kirjandusest ja muusikast – unustamata Soome ja Eesti lähedasi suhteid, meie erinevusi ja sarnasusi, seda, mida ajalugu on meile mõlemale õpetanud.

Raamat koosneb presidendi kõnedest ja esseedest, samuti tema seisukohtade kujunemislugu ja tausta selgitavast intervjuust, mille tegi raamatu koostaja Iivi Anna Masso.

President Ilves kohtub Helsingis ka Soome riigipea Tarja Haloneniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles