Ebaseaduslikult romula rajanud meest ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaraud. Foto on illustreeriv.
Vanaraud. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab Ida-Virumaal elavat meest ilma vajalike kooskõlastusteta romula rajamises ning sellega keskkonnale suure kahju tekitamises.


Keskkonnainspektsioon alustas kriminaaluurimist mullu septembris, kui ametnikud avastasid Avinurme vallas metsa rajatud ebaseadusliku sõidukite käitluskoha.

Kohtueelse uurimisega selgus, et 46-aastane Raivo oli aastaid tagasi Avinurme metskonna territooriumil täitnud 1900 ruutmeetri suuruse metsamaa killustikuga ja rajanud sinna vanade sõidukite jäätmekäitluskoha. Sellise tegevusega rikkus ta aga süüdistuse kohaselt metsaseadust ja tekitas kahju keskkonnale.

Uurimisel selgus, et Raivol puudus ka jäätmete käitluslitsents ja jäätmeluba, kuid sellest hoolimata rajas ta aastatel 2003-2004 Avinurme valda veel ühe ebaseadusliku vanade sõidukite jäätmekäitluskoha. Selle pindala oli ligi 1500 ruutmeetrit.

Kontrollimisel avastasid keskkonnaametnikud teisest romulast mootorsõidukeid, nende osasid, rehve ja muid ehituslammutus-, olme-, plast- ja metalljäätmeid.

Keskkonnaametnikud tuvastasid, et Raivo tekitas oma ebaseadusliku tegevusega keskkonnale üle 330 000 krooni kahju.

Mees sai süüdistuse nõutava looduskasutus- või saasteloata tegutsemises ning loanõuete rikkumises. Samuti süüdistab prokuratuur teda inimese tervisele või keskkonnale ohtlike kemikaalide või jäätmete käitlemise nõuete rikkumises, kui sellega kaasnes oht inimese elule või tervisele või keskkonnale.

Raivo kriminaalasja hakkab arutama Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles