ERR.ee: Ergma sõnul vajaks Eesti tuumajaama võimsusega 600 megavatti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Kalev Lilleorg

Venima jäänud Baltimaade energiaprojektide kohta tuleb kiiresti otsused langetada, kinnitasid Viljandis peetaval Balti Assamblee istungjärgul Eesti, Läti ja Leedu parlamendijuht.

Riigikogu esimehe Ene Ergma sõnul vajaks Eesti tuumajaama võimsusega 600 megavatti, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kahjuks on Ignalina projekt seni takerdunud. Mina toetan ideed rajada Eestisse tuumajaam võimsusega 600 megavatti aastateks 2025-2030, ent kui teostub Balti ühisprojekt, tuleks sellega kiiresti edasi liikuda, sest tuumajaam pole objekt, mida võiks ehitada paari aastaga,» sõnas Ene Ergma.

Leedu parlamendi uus spiiker Arunas Valinskas lubas, et uus valitsus hakkab elektrijaama teemaga tegelema kohe ja kiiresti. Leedukate telelemmik ja Rahvusliku taassünni partei asutaja on lubanud taastada parlamendi vastu usalduse ja ühe osa sellest moodustavad ka sõltumatud energiaallikad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles