69 aastat abielu: tehke järele või makske kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joann ja Ella Laur on olnud abielus 69 aastat.
Joann ja Ella Laur on olnud abielus 69 aastat. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Eilne päev tõi piduliku meeleolu nii Pärnu maavalitsuse kui raekoja saali. Maakond austas kella kahest päeval ühtteist kuldpulmapaari, keda tervitas maavanem Toomas Kivimägi. Igale paarile kingiti hõbepeeker mõlema abikaasa nimega, kirjutab Pärnu Postimees.


Tund hiljem algas linna kuld-ja briljantpaaride vastuvõtt raekoja saalis. Vastuvõtule oli registreerunud 45 paari, neist kuldseid 33 ja briljantseid 8. Oma tervituse alguses tunnustas linnapea Mart Viisitamm kohalolijaid: «Minu kui suhteliselt noore mehe olete te meie aja kangelased. Seda ajal, kus lahutab pea iga teine abielupaar.»

Saali kogunenud said mälestuseks hõbedast tordilabidad oma nimedega.

Vastuvõtul oli neidki paare, kes veel kauem koos elanud kui 50 ja 60 aastat. Ella (91) ja Joann (93) Laur oma 69 abielus olnud aastaga andsid kõigile silmad ette, ka maakonna paaridele. Neid saatis poeg Jaan, kes on Info-Auto Pärnu esinduse juht.

«Töö tähe all, ikka töö tähe all,» avaldas Joann vanuse ja koospüsimise saladuse. Ta on olnud elupõline ehitustööline ja seni nii kraps, et tõi proua ise autoga maakodust linna.

Ella, kes koduperenaise põlve pidanud, ütles Joanni hea mehe olevat. Joann tunnistas sama naise aadressil.

Maakodus viibimise kohta märkis Ella: «Seal on nii hea õhk ja tuleb kosutav uni, mis lausa terviseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles