ERR.ee: Kaljuranna sõnul suhtus Aleksius II Eestisse eriti soojalt

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
.
Marina Kaljurand . Foto: .

Endise Venemaa suursaadiku Marina Kaljuranna sõnul oli tal võimalus lahkunud patriarh Aleksius II-ga pidada pikki kõnelusi, millest jäi kõlama eriline soojus ja hoolivus Eesti ja siinsete inimeste vastu.


«Ta tundis siirast huvi selle vastu, mis Eestis toimub. Ta tundis sümpaatiat Eesti vastu, ta tundis huvi kõikide teemade vastu: alustades koolidest, lastest ja lõpetades päevapoliitilistest tegemistest. Ta ei teinud seda viisakusest, me rääkisime temaga tundide kaupa ja selle põhjal ma julgen öelda, et ta suhtus erilise soojusega oma kodumaasse,» vahendavad

ERR Uudised

Kaljuranna sõnu «Aktuaalse kaamera» otse-eetris.

Kaljuranna sõnul kuulus patriarh Venemaa kümne kõige mõjuvõimsama inimese sekka. «Tema Pühaduse mõjuvõim on selles mõttes erakordne, et ta räägib nii ametliku Venemaaga, usklikku Venemaaga, ilmaliku Venemaaga - tema hääl kõlab kõigis Venemaa ühiskonnakihtides,» selgitas Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles