Kolmandik eesti noori suhtub venelastesse vaenu või kartusega

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elagu rahvaste sõprus!
Elagu rahvaste sõprus! Foto: Urmas Nemvalts

USA teadlaste värskest uuringust selgub, et kolmandik noortest eestlastest kas vihkab või kardab venelasi, samas kui vene noored vastavad samade tunnetega oluliselt harvemini.

USA Strateegiliste ja Rahvusvaheliste Uuringute Keskuse (CSIS) küsitluse kohaselt suhtub 34 protsenti 16-29-aastastest eesti rahvusest noortest venelastesse vaenulikkuse või hirmuga ning seitse protsenti imetluse või sümpaatiaga. Ülejäänud on kas neutraalsed või ei oska seiskohta võtta.

Seevastu venelased nii Eestis kui Venemaal suhtuvad meisse oluliselt positiivsemalt.

Sama vanadest Eesti kodakondsusega siin elavatest venelastest vaid 8 protsenti suhtub eestlastesse vaenulikkuse või hirmuga ning koguni 30 protsenti nendest suhtub eestlastesse imetluse või sümpaatiaga.

Ka halli välismaalase passiga noored venelased suhtuvad eestlastesse kolm korda harvemini vaenulikkuse või hirmuga (12 protsenti) ning kolm korda sagedamini imetluse või sümpaatiaga (19 protsenti).

Venemaal elavatest noortest suhtub eestlastesse viha või hirmuga 15 protsenti, imetluse või kiindumusega kuus protsenti.

CSIS uuris aastatel 2009-2010 noorte Eesti venelaste ja eestlaste ning Venemaa noorte meelsust, keskendudes eelkõige Venemaa kaasmaalaspoliitika tõhususele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles