Relvaäris kahtlustatav mees ei pääsenud kautsjoni vastu vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvad.
Relvad. Foto: AFP / Scanpix

Harju maakohus ei lasknud neljapäeval kautsjoni vastu vabadusse Martin Villemsit, kes on kahtlusalune relvaäris, mille uurimine viis mai alguses Põlvamaal politseinike tulistamiseni.

Villemsi tagatisraha vastu vabadusse lubamisele oli vasti riigiprokuratuur ning ka kohus leidis, et varemgi korduvalt seadusega pahuksis olnud mees peab vahi all edasi olema.

Illegaalse relvaäriga seoses on seni kahtlustuse saanud vähemalt kümme inimest, nende hulgas lisaks Villemsile ka politseinikke tulistanud taluniku poeg Peeter Waaks, varem kohtulikult karistatud Igor Pantšenko, president Arnold Rüütli autojuht Avo Kaal ja Lõuna prefekti Tarmo Kohvi autojuht Üllo Laaneoja.

Harju maakohus vahistas Peeter Waaksi 6. mail. Politseinikud pidasid Waaksi ja tema kaks arvatavat kuriteokaaslast kinni kaks päeva varem ehk samal päeval, kui toimus tulistamine. Kuigi tulevahetusega ei ole kinnipeetud isikud uurimisandmetel seotud, kahtlustab politsei neid relvade, laskemoona ja lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises, millega seoses tulistamiseni viinud läbiotsimine toimus.

6. mail taotles riigiprokuratuur kõigi kolme mehe eeluurimise ajaks vahi alla võtmist, milleks kohus ka loa andis. Nädal varem võttis kohus vahi alla veel neli isikut, kes on samuti relvade ebaseadusliku käitlemisega seoses kahtlustuse saanud. Hiljem on lisandunud veel mitu kahtlusalust.

Põlvamaal Orava vallas Piusa külas puhkes tulevahetus 4. mail kell 13 kriminaaluurimise raames toimunud läbiotsimise ajal, kaks kaitsepolitseinikku ja üks politsenik said raskelt vigastada, üks tsiviilisik, 56-aastane taluperemees Ago Ursel Waaks hukkus. Hiljem suri haiglas ka kõige raskemalt viga saanud kaitsepolitsei töötaja Tarmo Laul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles