ERR.ee: tunnipiletid Tallinnas sõidutalonge niipea välja ei vaheta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibussid..
Tallinna linnaliinibussid.. Foto: Liis Treimann.

Tallinn kavatseb järgmisest aastast alandada ühistranspordi tunnipiletite hindu, et harjutada inimesi senisest enam kasutama tunnipileteid, kuid lähiaastatel need ilmselt sõidutalonge välja ei vaheta.

Kaugemas tulevikus on plaanis loobuda üksiktalongidest täiesti, asendades need ühe- ja kahetunnipiletitega. Järgmisest aastast peaks Tallinna ühistranspordi tunnipilet hakkama senise 18 krooni asemel maksma 15 krooni ja kümnest piletist koosnev tunnipileti raamat senise 160 krooni asemel 120 krooni, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tõsi, väga paljusid sõitjaid see esialgu ei puuduta, sest praegu annavad tunnipiletid vaid 2 protsenti kogu Tallinna ühistranspordi piletitulust, üksiktalongid moodustavad 30 protsenti ja kuu- või kvartalipiletid 68 protsenti.

«Idee poolest võiks Tallina piletisüsteem olla ühtne, kus meil ei ole kasutusel paralleelselt tunnipileteid ja üksikpileteid - nagu teistes linnades, kus tihtipeale ainus toimiv pilet on tunnipilet,» rääkis Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, kelle sõnul sõidutalonge ilmselt lähima kahe aasta jooksul siiski ei kaotata.

Uue süsteemi kiiret juurutamist takistab muu hulgas ka kulukus.

Mutli nägemuses võiksid kompostriaparaadid registreerida tulevikus ka reisijatevoogusid, mis aitaks transporti paremini planeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles