Rektorite Nõukogu uueks juhiks sai Alar Karis

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: Raigo Pajula / Postimees

Rektorite Nõukogu üldkoosolekul valiti uueks juhatuse esimeheks Tartu Ülikooli rektor Alar Karis.

Enne seda oli juhatuse esimees kunstiakadeemia rektor Signe Kivi.

Lisaks arutas nõukogu kõrgharidusreformi seaduseelnõuga seotud küsimusi. Eelmisel nädalal haridusministeeriumist valitsusele esitatud eelnõu ja seletuskiri sisaldavad olulisel määral uut informatsiooni, muuhulgas tegevustoetuse mahu määramisel kasutatavate indikaatorite kohta. Seetõttu peavad rektorid oluliseks nendel teemadel kohtuda haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksooga veel enne eelnõu menetlemist riigikogus.

Rektorite Nõukogu juhatuse koosolekul allkirjastati eile ka uus kvaliteedi heade tavade lepe. Ülikoolid kinnitavad sellega oma jätkuvat tahet teha koostööd kõrghariduse kvaliteedi kindlustamisel ning seavad lähiaastate prioriteediks doktoriõppe kvaliteedi.

Eelmine, 2003. aastal sõlmitud kvaliteedilepe on oma eesmärgi saavutanud, sealhulgas on mitmed leppes sisalduvad nõuded nüüdseks kehtestatud ülikooliseaduse või kõrgharidusstandardiga.

Rektorite Nõukogu liikmed on kuus Eesti avalik-õiguslikku ülikooli. Nõukogu eesmärk on aidata kaasa Eesti haridus-, teadus- ja kultuurielu edendamisele. Oluline on töö seadusandluse, finantseerimisküsimuste, kvaliteedinõuete ning muude ülikoole ühiselt puudutavate teemadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles