Seppik sekkus Ruhnu muuliprobleemi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu
Ruhnu Foto: Toomas Huik

Riigikogu liige Ain Seppik pöördus Ruhnu elanike palvel veeteede ameti poole seoses probleemiga, mida tekitab Ringsu sadamas merre ulatuv kivimuul.

Nimelt põhjustab tähistamata muul igal aastal 10-15 paadiõnnetust, kusjuures iga õnnetuse kohta tuleb 2-3, mis suudetakse sidevahendeid kasutades viimasel hetkel ära hoida. Nii väidab Seppik veeteede ametile saadetud kirjas, kirjutas Oma Saar.

Riigikogulane märgib, et kivivare vähim sügavus on 0,2 m allapoole merepinda, enne ja pärast muuli on sügavus aga piisav tekitamaks muljet näilisest ohutusest. Sellepärast küsib Ain Seppik veeteede ametilt, miks ei ole ohtlikku muuli Ringsu sadamas tähistatud.

Veeteede ameti avalike suhete juht Malle Lõhmus ütles Oma Saarele, et amet on otsinud probleemile lahendusi koostöös Saarte Liinidega.

Lõhmuse sõnul pakkus veeteede amet alternatiivse võimalusena välja teljepoi nihutamise piki Ringsu sadama liitsihti 3,5 kaabeltaud avamere poole, et põhja poolt lähenemisel saaks poile ohutut kurssi hoides ohtusid paremini vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles