Mupo võitleb seadust väänavate taksojuhtidega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso
Takso Foto: Sille Annuk

Mõned Tallinna taksojuhid on leidnud kavala nipi, kuidas seadust eirates kliendid endale napsata – taksod pargitakse tavalistele parkimiskohtadele ning võetakse mupo ametnike lähenedes plafoon maha.

Tulika takso sohvrite sõnul käib kõige nahaalsem klientide ülelöömine turistide meelispaigas vanalinnas, kus nende konkurendid isegi liikluseeskirju rikuvad, kuid mupo ei suuda seaduserikkujaid taltsutada, vahendab Reporter.ee.

Üks taksojuht rääkis «Reporterile», et kui plafoon maha võetakse, pole auto seaduse järgi enam takso ja võib parkida ka kohtades, kus taksod seista ei tohi. «Panevad kellad ja seisavad,» ütles ta.

Mupo juht Monica Rand möönis, et  probleeme on taksodega, kes pargivad vales kohas ja kasutavad oma taksode tunnuste eemaldamist ja jälle peale panemist. «See on see probleem, millega on vaja tõhusamalt tegeleda,» selgitas ta.

Mupo juhi sõnul on kavas korraldada läbirääkimised, et erinevate firmade taksojuhid saaksid taksopeatusi omavahel jagada.

«Praegusel hetkel on tõepoolest see, et taksojuhid pargivad valedel kohtadel, kasutavad taksotunnuseid millal tahavad ja meie jaoks on see probleem, millega me tegeleme,» kinnitas Rand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles