Narkojõugu süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise eest pika vangistuse saanud kolme mehe süüdimõistmine jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud reedel nende kaitsjate kassatsioonkaebuseid menetlusse.

Harju maakohus mõistis tänavu veebruari lõpus 41-aastasele Sander Kukele ja 51-aastasele Valeri Švaikole kaheksa-aastase vangistuse. Ka 36-aastane Jevgeni Sitnik sai sama pika vangistuse, kuid tema karistusele lisandus varasema kuriteo eest määratud, kuid seni kandmata ühe kuu ja 29 päeva pikkune karistusosa. Lisaks konfiskeeris kohus Sitnikult 31 992 eurot.

Hiljem jättis süüdimõistmise jõusse ka Tallinna ringkonnakohus. Seepeale esitasidki kaitsjad kassatsioonkaebused riigikohtusse, kuid kuna need ei saanud reedel menetlusluba, siis süüdimõistmine jõustus.

Eeluurimisel kogutud andmetel omandasid Kukk, Sitnik ja Švaiko enne mullu aprilli keskpaika tuvastamata isikult ja kohas erinevaid narkootilisi aineid. Nii said korrakaitsjad meestelt mullu 16. aprillil Tallinnas asuvast korterist kätte fentanüüli, trimetüülfentanüüli, heroiini ja fenasepaami sisaldavat pulbrit kokku üle 200 grammi.

Tänavamüügis saanuks sellise koguse narkootikumide eest 34 000 euro suuruse tulu ja narkopulbrist piisanuks uimastava joobe tekitamiseks poolele miljonile inimesele.

Kohus võttis kõik kolm meest vahi alla ning kohtueelse uurimise lõppedes said nad süüdistuse suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises. Kõiki süüdistatavaid on ka varem kohtulikult kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles