Tallinn nuputab pistisekahtlusega ametnike saatust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Linnajuhid on esialgu nõutud, mida peale hakata pistisekahtlusega seotud linnaametnike Ivo Parbuse ja Aleksander Raidega, kellega teenistussuhe on esimese sammuna peatatud.

Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb ütles, et sai nädalavahetusel kokku oma asetäitja Aleksander Raidega, kelle kaitsepolitsei oli eelmisel nädalal pistisekahtluse tõttu kinni võtnud ning hiljem vabastanud. Tema sõnul oli jutuajamine Raidega väga napp ja juhtumi osas ta targemaks ei saanud.

Korb ütles, et ei tea, mis saab keskerakondlase Raide ametikohast. Ta lisas, et kõige lihtsam oleks olukord, kus süüdistus ära kukub, sest siis ennistatakse ametnik uuesti tööle.

Kui aga uurimine jätkub ning esitatakse süüdistus, siis võib Korbi sõnul ebaselge olukord jätkuda veel pikalt ning linnajuhid on sunnitud otsustama, mis Raidest saab.

Ka Parbuse otsene ülemus abilinnapea Taavi Aas ütles, et ei tea hetkel, mis Parbuse töökohast saab. Ta märkis, et kuna Harju maakohus lubas Parbuse pikemaks ajaks vahi alla võtta, on muutunud ka reedene seis, mil linn mehega teenistussuhte peatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles