Vahipataljoni autokolonnid liiguvad õppekogunemisele Põhjanael

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe autokolonn.
Kaitseväe autokolonn. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Laupäeval ja pühapäeval kaitseväe keskpolügoonile suunduvad Vahipataljoni autodekolonnid võivad häirida liiklust.

Täna algas Põhja kaitseringkonna reservväelaste õppekogunemise Põhjanael kolmas etapp, kui Vahipataljoni saabus reakoosseis, täna ja homme sooritavad õppekogunemisel osalevad üksused motoriseeritud rännaku Tallinnast Männiku harjutusaladelt Läsnale kaitseväe keskpolügoonile, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Kaitseväe sõidukitest koosnevad kolonnid liiguvad kiirusel kuni 70 kilomeetrit tunnis marsuudil Tallinn – Lagedi – Saha – Maardu – Kostivere – Vandjala – Narva mnt – Kiiu – Kuusalu – Läsna kuni pühapäeva õhtuni. Kaitsevägi palub nendel marsuutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodab liiklejate mõistvale suhtumisele.

Reservväelaste õppekogunemise Põhjanael esimene etapp algas 29. augustil reservohvitseride kogunemisega. Esimeses etapis värskendasid oma teadmisi reservohvitserid. Teises etapis liitusid nendega eelmisel nädal allohvitserid, mootorsõidukijuhid ja sidemehed.

Õppekogunemise Põhjanael eesmärk on harjutada jalaväepataljoni formeerimist ja värskendada reservväelaste teadmisi kaitseväe ülesehituse, ohutustehnika, relvastuse, topograafia, sideprotseduuride ja taktika alal.

«Reservväelaste oskuste ja teadmiste värskendamine pärast ajateenistust on oluline etapp reservväelaste koolitamisel,» ütles Põhja kaitseringkonna Vahipataljoni ülem kolonelleitnant Kalle Teras.

Põhja kaitseringkonna reservväelaste õppekogunemine lõpeb 17. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles