Läti ohvitserid külastasid õppekogunemist Põhjanael

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservõppekogunemine.
Reservõppekogunemine. Foto: Kaitseväe peastaap

Eile ja täna külastasid Põhja kaitseringkonna reservväelaste õppekogunemist Põhjanael Läti maaväe ohvitserid.

Külastuskäigu jooksul said Läti maaväeohvitserid ülevaate Põhja kaitseringkonna Vahipataljonist ja reservväelaste õppekogunemisest Põhjanael, samuti tutvusid lätlased formeerimiskeskusega, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Õppekogunemine Põhjanael on väga hästi organiseeritud ja olen rahul, et saime võimaluse teie õppust külastada. Võtame siit kindlasti kaasa kasulikke teadmisi oma riigi maaväe tarvis,» ütles õppekogunemist külastanud Läti maaväe ohvitser major Andris Dzintars.

Lisaks külastasid Läti ohvitserid Männikul paiknevat õppekogunemise Põhjanael juhtstaapi, kus nad kohtusid reservväelastega ning said ülevaate üksuste senisest tegevusest.

«Kõige enam huvitas Läti kolleege reservväelaste ja -üksuste valmidus ning see, kuidas meie õppekogunemine on organiseeritud,» ütles külalisi võõrustanud Vahipataljoni ülem kolonelleitnant Kalle Teras.

Põhja kaitseringkonna reservväelaste õppekogunemise eesmärgiks on harjutada jalaväepataljoni formeerimist ja värskendada reservväelaste teadmisi kaitseväe ülesehituse, ohutustehnika, relvastuse, topograafia, sideprotseduuride ja taktika alal.

Põhja kaitseringkonna õppekogunemine Põhjanael lõpeb 17. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles