Sügisjooks ja kaitseväe kolonnid tõid liikluspiirangud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna pühapäevane liiklusskeem.
Tallinna pühapäevane liiklusskeem. Foto: Lennart Rikk

Täna on Tallinnas liikluspiirangud SEB Tallinna maratoni ehk sügisjooksu ning Männiku harjutusalalt äraliikuvate kaitseväe kolonnide tõttu, lisaks on maanteel kiiruspiirangud Luige laada toimumispaiga juures.

Ennelõunal alustavad Tallinnast Männiku harjutusaladelt Läsnale Kaitseväe keskpolügoonile teed reservväelaste õppekogunemisel osalevad Põhja kaitseringkonna vahipataljoni üksused. Kaitseväe sõidukitest koosnevad kolonnid liiguvad kiirusel 70 km/h marsruudil Tallinn-Lagedi-Saha-Maardu-Kostivere-Vandjala-Narva mnt.-Kiiu-Kuusalu-Läsna.

Seoses laadaga «Luige sügis 2011» on kella 9-18 ajal Tallinn-Rapla-Türi maantee kilomeetritel 6,7-8,2 (Luigel) kiirus piiratud 50 km/h ja keelatud maanteel peatumine ja parkimine.

Tallinna kesklinnas Vabaduse väljakul anti aga täna hommikul start Baltikumi suurimale rahvaspordiüritusele SEB Tallinna Maratonile, kus osaleb kokku üle 17 000 inimese.

Sellega seoses on kesklinnas mitmed piirangud:
• Marsruudil: Pärnu mnt. - Viru ring – Narva mnt. on liiklus suletud kl 8 - 16.
• Narva mnt.-l on liinibussid suunatud linnast väljuvale sõidusuunale, mis on vastavalt ajutisele liikluskorraldusele kahesuunaline. Võimalik seisak bussiliikluses kl 13.25 – 14.15 (10 km jooksu start). Liiklust reguleerivad AS Ühisteenused reguleerijad.
• Pirita tee, Merivälja tee ja Ranna tee linna suubuval sõidusuunal alates Ranna tee parkimistaskust kuni Narva maanteeni on liiklus ajutiselt peatatud ja ümber suunatud linnast väljuvale suunale kl. 7 - 16
• Ahtri tn., Toompuiesteel ja Kaarli puiesteel on jooksurada ühel-kahel sõidureal vastavalt rajaskeemile. Nimetatud sõiduread on liikluseks suletud kl 5 - 18. Teised sõiduread on liikluseks avatud ja vastavalt tähistatud ning turvaliselt jooksurajast eraldatud. Kaarli pst. kesklinnast väljuva suuna kaks sõidurada on liikluseks avatud ainult ühistranspordile. Ühistransport lubatakse läbi vastavalt reguleerijate poolsele olukorra hindamisele ja korraldustele.
• Pirita tee äärne kergliiklustee (Promenaad), Nafta tn., Tuukri tn., Rannamäe tee, Pikk tn., Tolli tn., Laboratooriumi tee, Suurtüki tn., Tornide väljaku ja Schnelli pargi kergliiklusteed on liikluseks suletud ajavahemikus kl 8 – 16.
• Teistel jooksuga piirnevatel teedel ja tänavatel toimub liikluskorraldus vastavalt kooskõlastatud liiklusskeemile.
• Ristmikel, sisse- ja väljasõiduteedel on AS Ühisteenused reguleerijad.
• Trammiliiklus peatatud kõikidel liinidel kl 8 – 16
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles