Muuli: Balti ketis on puudu iga viies inimene

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kett
Balti kett Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ajakirjanik Kalle Muuli tõi Balti riikide rahvastikuprotsessidest rääkides, et 20 aastaga on Baltikum kaotanud iga viienda inimese.

«1,5 miljonit inimest on kas välja rännanud või muul moel vähemaks jäänud 20 aastaga, Balti ketis on puudu iga viies inimene,» rõhutas Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Seda dokumenti võib inimarengu aruande asemel nimetada ka Balti rahvastiku tragöödia aruandeks. Aga see tragöödia on siiski toimunud 1990. aastatel ja nüüd läehvad asjad paremaks, Euroopa Liitu asutumise ajast on olukord üldiselt kõigis valdkondades paranenud ja Eestis kõige enam,» rääkis Muuli.

«Suurem hulk sellest 1,5 miljonist inimesest on oma keelelisele kodumaale 1990. aastate alul tagasi pöördunud, neist meil ei peaks nii kurb meel olema,» nentis ajakirjanik Anvar Samost.

«Aruanne on ikkagi sellest, kuidas oleme 20 aastaga katastroofilisest olukorrast välja tulnud,» pakkus Samost.

«Eestis on olnud tähelepanuväärne koostöötahe ühiskonnas, Eesti valijad on teinud valimistel oma valikuid õigesti, poliitikud on lubadusi suures plaanis täitnud ning valijad on neid uuesti usaldanud,» leidis Samost.

«Eestlastel on võrreldes lätlaste-leedulastega kõvasti rohkem ka õnne olnud,» tõdes ta.

Möödunud esmaspäeval esitleti värsket inimarengu aruannet, kus esmakordselt võrreldi põhjalikult Eesti viimase 20 aasta arenguid Läti ja Leedu arengutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles