Eesti ja Prantsusmaa sõlmivad kaitsekoostööleppe

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Mart Laar valitsuse pressikonverentsil.
Kaitseminister Mart Laar valitsuse pressikonverentsil. Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Mart Laar külastab teisipäeval Pariisi, et allkirjastada oma Prantsuse kolleegi Gérard Longuet’ga valitsustevaheline kaitsekoostöö kokkulepe.

Sõlmitav kokkulepe vahetab välja senise, 1994. aastast pärineva kaitseministrite vahelise kokkuleppe, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Leppega pannakse paika kahe riigi vahelise kaitsekoostöö peamised valdkonnad, milledeks on muuhulgas kaitseplaneerimise ja relvastushangete alane infovahetus, kaitseväelaste
haridus ja väljaõpe ning küberkaitse.

Kohtumisel Prantsuse kaitseministri Gérard Longuet’ga tulevad arutluse alla Balti riikide õhuturbeoperatsiooni tulevik, küberkaitse alased küsimused ning Eesti kaitseväelaste osalemine koos prantslastega piraatlusevastasel operatsioonil Somaalia rannikul.

Visiidi käigus esineb kaitseminister Laar ka ettekandega Pariisi ülikoolis «Sciences Po» korraldataval küberkaitseteemalisel ümarlaual. Samuti külastab Laar Prantsuse kaitseministeeriumi operatsioonide keskust, kus talle tehakse ülevaade Prantsuse ja Eesti kaitseväelaste ühisest tegevusest piraatlusevastasel operatsioonil Somaalia rannikul ning käimasolevast Liibüa operatsioonist. Laar kohtub ka senaator Denis Badré’ga, kes on Prantsuse Senati Balti-Prantsuse sõprusgrupi esimees.

Kaitseminister Laar naaseb Eestisse teisipäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles