Opositsionääridest Narva linnavolinikud soovivad teistega võrdset tasu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhini kinnitusel tegid opositsionäärid kehvasti tööd ja seetõttu väärivadki kehvemat tasu.
Mihhail Stalnuhhini kinnitusel tegid opositsionäärid kehvasti tööd ja seetõttu väärivadki kehvemat tasu. Foto: PantherMedia / Scanpix

Narva linnavolikogu opositsionäärid saavad praegu 32 korda väiksemat tasu, kui makstakse võimukoalitsiooni saadikutele, aga nüüd esitasid neli opositsionääri avalduse, nõudes volinike tasustamise põhimõtete muutmist.

Narva linnavolikogu 31 liikmest kuulub võimukoalitsiooni 26 saadikut, kes kõik on volikogus juhtivatel ja seega tasustatavatel ametikohtadel, teatasid ERRi raadiouudised.

Praegu on Narva võimukoalitsiooni kuuluva voliniku kuuhüvitiseks 204 eurot, koalitsioonist välja jäänud voliniku kuutasu on aga 32 korda väiksem ehk 6.40.

Narva linnavoliniku, endise keskerakondlase, praegu opositsiooni kuuluva Nadežda Sinjakova hinnangul on taoline saadikute rahaline jaotamine omadeks ja võõrasteks diskrimineeriv, kuna kõik volikogu liikmed on rahva poolt valitud. «Tegime kuus aastat volikogus tasuta tööd ja meie arvates on see ebasoliidne. Kuskil mujal Eestis nii ei tehta - ainult Narvas,» sõnas naine.

Opositsiooni kuuluva linnavoliniku Juri Mišini sõnul saab aga n-ö omadele hästi makstes saadikuid kergesti otsuste tegemisel suunata. «Juhul kui volinik julgeb koalitsiooni arvamusele vastu öelda, rakendatakse tema vastu sanktsioone ja ähvardatakse volinikutasust ilma jätta,» selgitas ta.

Narva endine linnavolikogu esimees, praegune riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kelle algatusel kuus aastat tagasi opositsionääre diskrimineeriv tasustamissüsteem loodi, mingit ülekohut selles ei näe.

«Ei ole midagi ebaõiglast ja ebademokraatlikku selles otsuses, mis võetakse vastu enamuse poolt. Ma tahaks teile meelde tuletada, täpselt nii võetakse vastu otsuseid nii volikogus kui ka riigikogus. See on iga volikogu kompetents, kuidas ta paneb paika maksmise tavad,» selgitas ta.

Stalnuhhini sõnul tegi opositsioon volikogus tööd halvasti, seepärast hakatigi neile vähem maksma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles