Ligi: rahu siin küll ei ole

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi peaks rahavahendite jagamise mõju meestele ja naistele arvestatama ka eelarve koostamisel.
Edaspidi peaks rahavahendite jagamise mõju meestele ja naistele arvestatama ka eelarve koostamisel. Foto: Lennart Rikk

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Jürgen Ligi sõnul ei tähenda tänane koalitsiooni kokkulepe kahe miljardi kroonise kärpe osas seda, et Eesti riigieelarvega on rahu majas.


«Rahu siin küll ei ole, sest tegelikult käriseb defitsiit järgmisel aastal päris suureks ja me oleme Maastrichti kriteeriumite lähedal,» ütles Ligi ERRi raadiouudistele.

«Igal juhul oleks vaja rohkem kärpida, aga see pole lihtsalt tehniliselt, aga mõnes mõttes ka poliitiliselt võimalik. Väga lihtne on öelda, et võtame eelarve 20 protsenti väiksemaks, aga siis tuleb hulk seadusi muuta.»

Tema sõnul ei suuda ükski riik reageerida sellistele majanduse kõikumistele. «Selle nimel on meil olemas reservid. Nende suurus on selgelt ebapiisav, kui see majanduslangus püsivamaks osutub.»

Kärpest hoolimata ligi kolme miljardi krooniga miinusesse jääda ähvardav riigieelarve jõuab riigikogu täiskogu ette kolmandale lugemisele sel kolmapäeval.

Eurorahale ülemineku kriteeriumide kohaselt ei tohi eelarve puudujääk ületada kolme protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles