Koolinoored asuksid tööle 8500-kroonise netopalga eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte infomess Teeviit
Noorte infomess Teeviit Foto: Raigo Pajula

Tööportaali CV Online korraldatud küsitlusel selgus, et koolinoored on valmis asuma tööle keskmiselt umbes 8500-kroonise netopalga eest.

Noorte enamiku ootus palgale jäi vahemikku 7000-8000 krooni kätte. Umbes 10 protsenti vastajatest on nõus minema tööle juhul, kui netopalk on vähemalt 15 000 krooni. Kõrgeim soovitud netopalk, mida vastustesse märgiti, oli 20000 krooni.

Mitmed noored olid valmis asuma tööle ka miinimumpalgaga, tuues välja majanduskitsikuse ning selle, et eelneva kogemuseta ei pea nad põhjendatuks rohkem küsida.

«Võib öelda, et noorte ootus palga osas on tegelikkusele küllaltki lähedane. Ilma töökogemuseta ja erialase hariduseta, aga kohusetundlikul inimesel, kes võtab ette veidi lihtsama töö näiteks müügi või teeninduse valdkonnas, on reaalne saada brutopalka 7000-8500 krooni,» selgitas CV Online'i värbamisspetsialist Ivika Born. «Kui noor on juba tudeng ja omandanud mõningad erialased teadmised, pole sugugi võimatu teenida kooli kõrvalt ka üle 10000 krooni brutopalka.»

CV Online'i hinnangul on noored varasemaga võrreldes hakanud oma palgaootusi hindama oluliselt realistlikumalt. See annab võimaluse tööandjatel leida noori hakkajaid, arenemisvõimelisi ja kohusetundlikke töötajaid mõistliku palga eest.

Eelmisel nädalal noortemessil Teeviit korraldatud küsitlusele vastanutest olid ligi 80 protsenti 10.-12. klasside õpilased gümnaasiumidest või kutsehariduskoolidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles