Hawaii vulkaanilt valla pääsenud laavakamakas vigastas 23 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid vaatamas paadilt, kuidas laava voolab Kilauea vulkaanist Vaiksesse ookeanisse Kapoho piirkonnas.
Turistid vaatamas paadilt, kuidas laava voolab Kilauea vulkaanist Vaiksesse ookeanisse Kapoho piirkonnas. Foto: TERRAY SYLVESTER / REUTERS / SCANPIX

Hawaii Kilauea vulkaani küljest pääses valla suur laavatükk, mis lendas merre voolavat laavat vaadanud turistide paati ja vigastas seal tuletõrjujate teatel 23 inimest.

Neist 13 inimest vajas haiglaravi, üks naine murdis õnnetuses reieluu ning tema seisund on tõsine. Ülejäänutele anti esmaabi sadamas, kui nad jõudsid nn laavareisilt tagasi Hawaii Suursaarele.

Lendu pääsenud laavakamakas kukkus läbi paadi katuse ning kahjustas selle reelingut. Esialgu puudus teave, palju inimesi üldse oli laeval.

Langeva laavakamaka tekitatud auk turistipaadi katuses.
Langeva laavakamaka tekitatud auk turistipaadi katuses. Foto: AP / Scanpix

Vulkaanipurske järel merre voolav laava pakub suurejoonelist vaatepilti ning seda käivad vaatamas paljud.

Kilauea vulkaan hakkas purskama tänavu 3. mail ning on hävitanud sadu kodusid. Laava on praeguseks katnud juba umbes 20-ruutkilomeetrise ala. Tegu on ühe maailma kõige aktiivsema vulkaaniga.

Endiselt jätkuvad pursked Kilauea kõige aktiivsemast murrangust ning sealt välja voolav laava on ranniku lähistele tekitanud väikese saarelaadse moodustise, selgitas USA geoloogiaamet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles