Lasnamäe turg: 13 miljoni eest tühi plats

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linn kulutas tühjana seisva Lasnamäe turu rajamiseks 881 000 eurot ehk umbes 13,7 miljonit eesti krooni.


See selgub abilinnapea Arvo Sarapuu vastusest linnavolinik Lauri Laatsi arupärimisele. Kevadel Punane 48a avatud turg oli avamispäeval rahvast täis, kuid igapäevaseid külastajaid ja kaubitsejaid nappis ning suve teisel poolel jäi turu tegevus päris soiku.

Sarapuu ütleb oma vastuses selle kohta delikaatselt: kauplemine on käivitamisel. See tähendab, et linn plaanib rajada sinna ka müügipaviljonid ning tahab turu täies mahus käivitada järgmise aasta mais.

Sotsiaaldemokraat Laats soovis teada ka teiste linna turgude täituvust ning neisse tehtud investeeringuid. Selgub, et Mustamäe turgu investeeriti 447 000 eurot, Nõmme turule pole tänavu investeeringuid tehtud.

Nõmme turu müügitulud on on käesoleval aastal olnud 320 000 eurot ja –kulud 290 000 eurot. Mustamäel vastavalt 35 000 ja 27 000 eurot ehk mõlemad turud majandavad ennast ära. Lasnamäe turg jõudis lühikese lahtiolekuaja jooksul teenida 5000 eurot tulu ning turu eeldatavad kulud aasta lõpuni on 27 000 eurot.

Samas rõhutab Sarapuu, et linnavalitsuse eesmärk pole mitte turgude kasumlikkus, vaid müüjatele ja ostjatele kaasaegse ja heakorrastatud kauplemiskeskkonna loomine. Laats küsis ka seda, miks rajati Lasnamäe turg kõrvalisse kohta Punase tänava tagumises otsas ning miks pole tänaval suuri ja selgeid suunaviitasid, mis inimesed turule juhataksid, kuid nendele küsimustele jääbki vastus saamata.

Selleks, et harjutada inimesi Punase tänava turul käima, tahab linn veel sel sügisel korraldada seal nädalavahetustel laatasid. Esimene niisugune laat pidanuks esialgsete plaanide kohaselt toimuma juba eelolevatel nädalavahetustel, kui laatade organiseerimisega tegelev Jüri Peetson ei taha enne kindlatest kuupäevadest rääkida, kui võimalike osavõtjate arv on selgunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles