Raske liiklusõnnetuse põhjustamine tõi narvakale tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Viru maakohus määras möödunud nädala lõpus tingimisi vangi mehe, kes põhjustas ligi kolm aastat tagasi Narvas jalakäijale raskeid vigastusi toonud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 35-aastase Aleksandri süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid kannatanule rasked vigastused ning määras talle lühimenetluse korras neljakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus mehelt üheks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Prokurör nõudis Aleksandrile kahe kuu võrra pikemat tingimisi vangistust, kannatanu aga kinnitas, et ei soovi süüalusele ranget karistust.

Süüdistuse järgi põhjustas 35-aastane Aleksandr raske õnnetuse 2008. aasta 1. oktoobril kella 19.35 ajal Narvas Puškini tänaval, kui liikluseeskirju rikkudes sõitis oma Mercedesega otsa reguleerimata ülekäigurajal sõiduteed ületanud naisele. Jalakäija sai raskelt vigastada, kuid meedikutel õnnestus tema elu päästa.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Aleksandr süüdistuse liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid kannatanule ettevaatamatusest rasked vigastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles