/nginx/o/2011/09/13/747752t1h01fc.jpg)
510 kcal
35 min
4-6 portsu
400-500 g pastatoodet (spiraalpasta e. fusilli on väga sobiv)
150 g peekonit või toorsuitsusinki, kuubikuteks lõigatud
1 rammus küüslauguküüs, poolitatud ning noaseljaga pisut lamedaks vajutatud
300-400 g rohelisi ube, eemalda varreotsad soovi korral poolita
50 g võid
2,5 dl riivitud parmesani
Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi ning nõruta (jäta 2 dl keeduvett järele).
Vahepeal tõsta peekon külmale pannile ning kuumuta see siis. Kui peekon säriseb, lisa küüslauk ning prae kuni pannitäis hakkab pruunistuma. Liigse rasva võid ära valada. Prae kuni peekon kenasti pruunikas. Tõsta pannile oad ning prae 4-5 minutit. Sega pannitit korralikult, siis küpsevad oad ühtlasemalt. Maitsesta oad siis soola-piprga ning lisa pasta, 1 dl pastakeeduvett ja või. Sega kogu kraam läbi ja lisa ülejäänud vesi. Maitsesta vajadusel uuesti soolaga ning puista üle riivjuustuga.