Mässulised ründasid Kabulis NATO peakorterit ja USA saatkonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinikud tulistamas hoone suunas, mille Talibani mässulised tänase rünnaku käigus üle võtsid.
Afgaani politseinikud tulistamas hoone suunas, mille Talibani mässulised tänase rünnaku käigus üle võtsid. Foto: SCANPIX

Afgaani ja rahvusvahelised julgeolekujõud peavad praegu Afganistani pealinnas Kabulis lahingut Talibani mässulistega, kes on rünnanud USA saatkonda, NATO koalitsioonivägede peakorterit ja politseihooneid.

Politsei peab viimastel andmetel tulevahetust kahe ründajaga ühes ehitusjärgus kõrghoones, mis asub Kabuli diplomaatilise kvartali lähedal, vahendas BBC.

Vägivalla eest võttis vastutuse Taliban. «Täna kell üks kohaliku aja järgi algas Kabulis Abdul Haqi ringteel ulatuslik enesetapurünnak, mille sihtmärgiks on välisluure rajatised,» sõnas rühmituse esindaja Zabiullah Mujahid AFP-le saadetud tekstisõnumis.

Kuus inimest on surma saanud ja 16 vigastada. Tapetute seas on neli mässulist.

Kabuli politseiülem ütles BBC-le, et rünnaku taga on Haqqani võrgustik – Talibaniga lähedaselt seotud, kuid iseseisvalt tegutsev rühmitus. Politseiülema sõnul on koordineeritud rünnaku ajendiks 11. septembri terrorirünnaku kümnes aastapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles