Tallinnas algab esmakordselt kooli minevatele lastele toetuste maksmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese klassi õpilased.
Esimese klassi õpilased. Foto: Toomas Huik

Tallinnas algab septembri keskpaigas tavakohaselt esmakordselt kooli minevate laste toetuse esimese poole maksmine, teise poole saavad vanemad kätte õppeaasta lõpul. Eraldi kooliminekutoetust makstakse ka toimetulekutoetust saavate perede lastele.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on linna poolt makstavad koolitoetused paljudele peredele väga vajalikud. «Olukorras, kus riik on kergekäeliselt loobunud isegi koolitoetusest, püüame siiski abikäe ulatada,» ütles Martinson. «Kooliaasta algus paneb peredele, kus on koolilapsi, täiendava koormuse ja linna toetus püüab seda veidigi leevendada.»

Esmakordselt kooli mineva lapse toetust makstakse lapsevanemale, eestkostjale või lapse hooldajale, kui laps on Tallinna elanik, elab toetuse taotlejaga samal aadressil ning asub õppima Tallinna kooli. Toetuse taotleja peab olema Tallinna linna elanik vähemalt aasta enne lapse kooliminekut.

Avaldused esitatakse elukohajärgsele sotsiaalhoolekande osakonnale ning toetusi hakatakse maksma septembrikuu keskpaigast, kui koolide õpilasnimekirjad on juba kinnitatud. Toetuse teise osa saamiseks ei pea uut avaldust kirjutama, see makstakse välja, kui laps jätkuvalt õpib Tallinna koolis ja pere rahvastikuregistri andmetes ei ole muudatusi.

Esmakordselt kooli mineva lapse toetuse suurus on kokku 320 eurot, tänavu on selleks linnaeelarves 552 353 eurot. Mullu maksis linn seda välja 522 158 euro ulatuses.

Lisaks makstakse teist aastat koolitoetust suurusega 32 eurot toimetulekutoetust vajavate perede lastele. Toetust saavad kuni 19-aastased lapsed, kes õpivad üldhariduskoolides või kutseõppeasutustes. Linnaeelarves on selleks tänavu 25 565 eurot.

Toetust ei maksta lastele, kes saavad Tallinna poolt makstavat esmakordselt kooli mineva lapse toetust.

Tallinn kinkis koostöös Punase Risti Tallinna Seltsiga 300 lapsele ka koolitarvetega varustatud ranitsa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles