Valitsus ei näe põhjust sekkuda Eesti Põlevkivi juhtimisse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandus. Foto on illustreeriv.
Kaevandus. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Seoses Estonia kaevanduses oktoobris toimunud põlenguga süüdistasid peaministrilt aru pärinud parlamendisaadikud Eesti Energia ning Eesti Põlevkivi juhtkonda juhtimisvigades ja küsisid, mida kavatseb valitsus ette võtta, et olukorda parandada, kuid Andrus Ansip ei pidanud vajalikuks sekkumist ettevõtete juhtimisse.

Peaminister Ansip vastas täna riigikogu liikmete Lembit Kaljuvee, Tiit Kuusmiku ja Valeri Korbi 20. oktoobril esitatud arupärimisele  Estonia kaevanduse põlengu kohta, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Ansipi sõnul ei ole valitsus arutanud AS Eesti Põlevkivi eraldamist Eesti Energia Aktsiaseltsist ja ta ei pea sellist eraldamist ka vajalikuks, kuna nii Eesti Energia tervikuna kui ka Eesti Põlevkivi on samas väärtusahelas ja nende kooseksisteerimine on igati mõistlik ja ratsionaalne.

Peaminister väljendas veendumust, et mäepäästesalk tegutses professionaalsel tasemel ja olulisi etteheiteid mäepäästesalgale olla ei saa.

«Küll aga tuleb tunnistada, et eksiti siis, kui arvati, et tulekahju on täiesti likvideeritud ja avati see ala uuesti. Selgus, et see otsus oli ekslik, mis tingis siis uue veelkordse kolde isoleerimise ja veega uputamise,» möönis Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles