Autokoolide liidu juht peab vabatahtlikku «vahtralehte» mõistlikuks

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Autokoolide Liidu president Enn Saard.
Eesti Autokoolide Liidu president Enn Saard. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Algaja juhi tunnusmärgi kohustuslikust kasutamisest loobumine muudaks liiklust rahulikumaks, mistõttu oleks vabatahtlik «vahtraleht» Eesti Autokoolide Liidu president ja Aide autokooli juhi Enn Saardi hinnangul mõistlik.

«Kuna «vahtralehega» muud piirangut ei ole kui see, et suvel 100 km/h ei tohi sõita ja politseil on andmed arvutis näha nagunii, siis ega midagi hullemaks sellest ei läheks,» rääkis Saard.

Autokoolis õppinud noored olevat isegi talle vahel öelnud, et «vahtralehega» autost justkui peab mööda sõitma.

«Võibolla muudab see liiklust rahulikumaks, sest need autod kaovad teiste sekka ära,» pakkus Saard. Ta lisas, et eksamid on läinud aasta-aastalt aina karmimaks ja see, kes täna load kätte saab, on täiesti valmis sõitma.

«Ega see «vahtraleht» teda ei aita,» ütles Saard. «Pealegi on noored autojuhid värskema kooli kätte saanud ja nad teavad liiklusreegleid vahel paremini kui teised.»

Postimees.ee kirjutas täna, et maanteeameti hinnangul on suhtumine «vahtralehega» autojuhtidesse negatiivne ning selle muutmiseks on õigem minna üle algaja juhi tunnusmärgi vabatahtlikule kasutamisele. Amet lubas vastava ettepaneku seadusmuudatuseks teha ka majandus- ja kommunikatsiooniministeriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles