Koolidirektor: õpetajate palgaraha kasutatakse majanduskuludeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna reformierakondlasest linnavolikogu liikme Matti Martinsoni väitel on kolme pealinna kooli õpetajate palgaraha kasutatud majanduskuludeks, linnapea Edgar Savisaare kinnitusel on eelarve täpsustamine normaalne.

Rahumäe põhikooli direktor Martinson esitas linnavolikogus linnapea Edgar Savisaarele arupärimise, milles tunneb huvi, kas linnapea peab õigeks, et riigi eraldatud õpetajate töötasu kasutatakse koolide kütmiseks, ning kas Tallinn on kaalunud eraldada lisaraha, et pealinna õpetajatele saaks maksta alammäärast suuremat palka.

Arupärimisele on lisatud dokumendid, mis näitavad, et palgaraha on majanduskulude reale ümber tõstetud Õismäe humanitaargümnaasiumi, Nõmme põhikooli ja Karjamaa gümnaasiumis.

Linnapea Edgar Savisaar tõi oma vastuses välja, et koolide ülalpidamiskuludest moodustavad keskmiselt 80 protsenti töötasud.

Linnapea kinnitas, et ei pea õigeks töötasude eest koolide kütmist ning valitsuse määruse kohaselt seda ei saa ka teha. Samas pidas ta lubatuks välja toodud koolide eelarvemuudatusi, sest eelarve täpsustamine on normaalne tegevus.

«Kuna kooli eelarve jaotuse koostab asutuse juht, on asutuse juhil õigus ka oma eelarvet muuta, pidades kinni tingimusest, et lepinguliste kohustuste katmine oleks eelarves tagatud,» kommenteeris linnapea. Tema sõnul on Tallinnas ka vastupidiseid näiteid, kus majandamiskulusid suunatakse palkadeks.

Linn kindlustab palgatõusu

Linnapea kinnitas samuti, et linnavalitsus on mõelnud õpetajate palgatõusule. Ta viitab tuleva aasta linnaeelarve seletuskirjale, kus on välja toodud, et riik kavandab tulevaks aastaks õpetajate palgatõusu 8 protsenti.

«Juhul, kui riik vähendab kavandatud palgatõusu, siis linn tagab linna koolieelsete lasteasutuste pedagoogilisele personalile, huvikoolide ning põhikoolide ja gümnaasiumite muude õppe- ja kasvatusalal töötavatele pedagoogidele vähemalt 5-protsendilise palgatõusu,» seisab seletuskirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles