Autovabal päeval on jalgaratas parim liiklusvahend

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna keskkonnaamet korraldab pühapäeval, 18.septembril Vabaduse väljakul iga-aastase autovaba päeva, mille põhirõhk on sel aastal suunatud jalgrattasõidule kui autokasutuse tervislikule ja saastevabale alternatiivile.

Jalgrattahuvilistele pakutakse välja kaks ühissõidu marsruuti: Põhja-Tallinn – Haabersti – Mustamäe või Kadriorg – Lasnamäe – Pirita. Ühissõidul tehakse peatused huvitavate objektide juures ja tutvustatakse Tallinna mänguväljakuid.

Kõndimise sõpru aitab Vabaduse väljakul spordiklubi Liikumine, mis korraldab projekti «Käi jala! Tervisekõnd» raames jalutusmatka ümber vanalinna.

Autovabal päeval on tervisetelgis võimalik mõõta keha rasvaprotsenti, vererõhku ja teisi tervisenäitajaid ning saada üldist infot liikumisaktiivsuse ja tervislike eluviiside kohta. Samuti on kavas huvilistele sammulugejaid laenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles