Kohus mõistis võimuga liialdanud politseiniku tingimisi vangi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Viru maakohus tunnistas täna 34-aastase Andrei süüdi politseinikuna relva, erivahendi ja vägivalla ebaseaduslikus kasutamises ehk võimuliialduses ning mõistis ta tingimisi vangi.

Kohus mõistis Andreile karistuseks 2 aastat ja 8 kuud vangistust tingimisi 3-aastase katseajaga. Hiljemalt katseaja lõpuks on Andrei kohustatud heastama kuriteoga tekitatud kahju ning käitumiskontrolli ajal on ta kohustatud osalema sotsiaalprogrammis.

Samuti võeti mehelt 3 aastaks õigus töötada riigi- või kohaliku omavalitsuse asutuses või eraõigusliku juriidilise isiku ettevõttes ametikohal, kus talle on pandud juhtimise-, haldamise- või järelevalveülesanded või võimuesindaja ülesanded.

Tsiviilhagide katteks mõisteti Andreilt välja kokku 101,28 eurot, lisaks sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 1961,01 eurot.

Andreid süüdistati ametialaseid ülesandeid täitva ametiisikuna relva, erivahendi ja vägivalla ebaseaduslikus kasutamises ehk võimuliialduses.

Süüdistuse järgi kasutas Andrei 16. mail 2009. aastal patrulltoimkonnas olles Püssi linnas ühes korteris ilma põhjuseta gaasirelva kahe isiku suhtes. Lisaks kasutas ta ühe isiku suhtes sama elamu hoovis ebaseaduslikult füüsilist jõudu, erivahendit ja relva.

Veel süüdistati Andreid selles, et ta asus 16. juulil 2009. aastal kella 2 paiku öösel Jõhvi linnas Hariduse tänaval asuva maja juures avaliku korra rikkumist lahendama, esitlemate sealjuures ennast eelnevalt kui politseiametnikku, ning kasutas kahe naise suhtes teleskoopnuia ilma põhjenduseta. Kõigepealt lõi ta korduvalt teleskoopnuiaga põõsastes oma loomulikke vajadusi rahuldavat naist ning teda kaitsma asunud naist. Appikarjetele reageerinud kolme isiku suhtes kasutas ta seepeale gaasirelva.

Kohtuotsusele saab esitada 7 päeva jooksul esitada apellatsioonkaebuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles