Lapsed saavad koolilõunat hommikul

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna.
Koolilõuna. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuressaare gümnaasiumi algklasside lapsevanemate koosolekul selgus lapsevanemate hämminguks, et nende lastele pakutakse lõunat juba kell 9.45.

«Minu 9-aastane laps, kes ka hommikuti kodus ei söö, ütles, et koolilõuna võiks olla tund aega hiljem, sest nii varasel hommikutunnil nagu praegu ei tahagi ta veel süüa ja näiteks supi jätab ta igal juhul järele,» rääkis üks ema Saarte Häälel.

Mitmed lapsevanemad mainisid aga koosolekul, et laps on koolist tulles kurtnud, et kõht on hirmus tühi. Pole ka imestada, kui ta sööb kaks korda järjest sisuliselt hommikusööki ning kuna kõht teise hommikusöögi ajal kuigi tühi veel pole, jääb osa toitu seetõttu söömata.

Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis ütles eile Saarte Häälele, et temani pole lapsevanemate mure jõudnud. Varem on pea iga kooliaasta alguses nii õpilaste kui ka lapsevanemate nurinat tekitanud koolisöökla pikad järjekorrad, mis ulatuvad mõnikord uksest välja ning paljud lapsed ei jõudnud seetõttu 15-minutise söögivahetunni ajal lõunat korralikult süüagi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles