Kiirteel varitsev lomp ohustab liiklejaid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohtlik teelõik Kukrusel.
Ohtlik teelõik Kukrusel. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Aasta tagasi valminud Kukruse-Jõhvi uuel teelõigul on seni ebaselgel põhjusel tekkinud ohtlik koht, kuhu tugeva vihmasaju korral moodustub suur veelomp, kus kuni eilseni lubatud 110 km/h kiirusega liikuvad sõidukid kergesti juhitavuse võivad kaotada.

Läinud reede hommikul sõitis Roman Stepanov oma Audiga Kohtla-Järvelt Jõhvi poole. Kukruse mõisa lähistel oleva viadukti juures märkas ta ootamatult teel olevat suurt veelompi, kirjutab Põhjarannik.

«Jõudsin küll kiirust maha võtta, nii umbes 80 peale, aga see ei päästnud enam midagi. Veelombis kaotas auto juhtivuse ja lendasin vastu teepiiret,» meenutas ta õnnetust, kust ta ise pääses vigastusteta, ent auto muutus vanarauaks.

Mehe sõnul mõõtis ta pärast õnnetust veelombi sügavuseks 6-8 sentimeetrit. «Arvestades, et autod võivad selles kohas sõita 110 km/h, on tegu äärmiselt ohtliku takistusega ja ma olen kuulnud, et teistelgi on olnud tegu, et seal teele püsima jääda,» sõnas ta.

Liiklusõnnetuse üle elanud mees kogub praegu dokumente, et esitada kahjunõue maanteeametile, kel on tema arvates põhisüü, et ta oma sõiduautost ilma jäi.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Tarmo Tammiste sõnul ei ole selle suure lombi tõttu veel toimunud õnnetusi, kus inimesed kannatada oleks saanud, ent on olnud mitmeid signaale, kuidas seal sõidukid ohtlikesse olukordadesse on sattunud. «See teema on tuttav ja kavatseme lähiajal kindlasti sellele maanteeameti tähelepanu juhtida,» sõnas Tammiste, kelle sõnul kujutab selline veetakistus kiirteel suurt ohtu ka siis, kui selle ette on paigutatud hoiatav liiklusmärk.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu tõdes, et juba suve hakul ilmnes, et selle koha projektlahendus on probleemne ning seetõttu paigutati sinna ka libeda ja märja tee eest hoiatav liiklusmärk, ent selgust, miks vesi sinna koguneb, pole siiani õnnestunud saada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles