Kesknoored: «vahtralehe» kaotamine ei muuda liikluskultuuri paremaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algaja autojuhi tunnuseks olev vahtralehe märk.
Algaja autojuhi tunnuseks olev vahtralehe märk. Foto: Peeter Sirge

Keskerakonna noortekogu hinnangul ei tohiks maanteeameti poolt välja käidud nn vabatahtliku vahtralehe süsteemi rakendada, maanteeameti arvates on suhtumine «vahtralehega» autojuhtidesse negatiivne, mistõttu on liiklejate käitumise muutmiseks õigem minna üle algaja juhi tunnusmärgi reegliteta kasutamisele.

Keskerakonna noortekogu peasekretäri Tõnis Möldri hinnangul tuleks autojuhtidel veelgi mõistvam olla kaasliiklejate suhtes, teatas noorteorganisatsiooni pressiesindaja.

«Maanteeamet koostöös ministeeriumiga üritab probleemi Eesti liikluskultuuris valest otsast lahendada. Märgi kaotamine ei tee olukorda paremaks. Eestis tuleb muuta liikluskultuuri, mitte tegeleda murekohtade peitmisega,» ütles Mölder.

Peasekretäri hinnangul on argumendid, millega uut ideed selgitati ebapiisavad ning liiklusreeglite muutmine ei ole teema, millesse tuleks kergekäeliselt suhtuda.

Algaja juhi tunnusmärk «roheline vahtraleht» peaeesmärk on suunata teiste liiklejate tähelepanu sellele, et liikluses on algaja juht, kes vajab mõistvat suhtumist teiste liiklejate poolt. «Vahtralehte on vaja informeerimiseks, kuna algajal juhil on kõrgem risk sattuda ohtlikesse olukordadesse, kui seda on kogenud sõidukijuhil,» lisas Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles