Päinurme eriinternaatkool võidakse sulgeda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvel. Foto on illustratiivne.
Tahvel. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Päinurme internaatkoolis on 60 õpilast, kuid haridusministeeriumi hinnangul vajab ainult neljandik nendest lastest seda kooli meditsiinilistel põhjustel, kõik ülejäänud saaksid hakkama tavakoolis.

Haridusminister Jaak Aaviksoo arvates on Eestis liiga palju hariduslike erivajadustega laste koole, sest sinna suunatakse lapsi liiga kergekäeliselt, vahendab ERR Uudised.

Lihtsustatud õppekava alusel õpib Eestis üle 1600 lapse, neist üle 900 lapse kahekümne viies riigile kuuluvas internaatkoolis.

Päinurme Internaatkooli hoolekogu esimees, Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg leiab aga, et kool võiks jätkata ning kasvada kogu Kesk-Eestit hõlmvaks internaatkooliks.

Päinurme kooli tulevik näis veel hiljuti üsna roosiline ja 6. septembril oli plaanis sõlmida leping uue tööõpetuse maja projekteerimiseks, kuid siis tuli ootamatu tagasilöök – ministeeriumist anti koolijuhile Eevi Tüünale mõista, et kool võidakse koguni kinni panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles